mandag 19. september 2011

Høst.

Fra Hedmark og til Vestfold igjen. Takk for positive tilbakemeldinger fra dere i Hedmark,
det var ei flott uke!
Nå går elva høyt nedenfor huset og gjennom vinduet hører jeg den leke og boltre seg på veien ned til Lågen, hvor den skal få kaste seg i fosser og stryk før den ender ute i fjorden. På lørdag, før regnet tok over for sola, rakk jeg nok en tur i skogen for å plukke sopp. Nydelige kantareller, gule og fristende fylles i kurven og gir oss en smak av hva høsten har å by på! Men høsten er mer enn som så...
Rognebærtreet her utenfor begynner å blotte sine greiner og slipper stadig regntunge, brunlige blader som faller til den våte marka. I dag sto elgen og spiste rester av sommeren fra buskene da jeg kjørte forbi den ca 100 meter fra huset på vei til jobb.
Jo det er høst og nok et tegn på det er at det er tid for skrivekurs for 6. trinn i Larvik. Jeg har vært så heldig at jeg har fått besøke alle skolene i Larvik og holdt skrivekurs i mange år. Og til min store glede fikk jeg også dette oppdraget i år! Nå skal elevene få leke med sanser og fantasi, skrive små dikt eller skildringer om, ja nettopp - om høst.

Og de får ikke lov å bruke ordet "høst", utfordringen er; Ikke si det, men vis det!
Reaksjonene er mange: Å nei, det går ikke! Kan jeg begynne nå? Kan jeg skrive at det snart er vinter?  Kan det hete "Høst", da? Må det rime, må det være langt og...Etter at spørsmålene er besvart og vi har lekt med sanser og fantasi - ting vi har sett, hørt og lest om - griper de pennen. Noen fortsatt litt nølende, mens andre er mer uredde. Lek med ord skaper bilder og en fornemmelse av, ja nettopp høst. Når kurset er ved veis ende er det ikke fritt for at en ser stolthet lyse i forfatterenes øyne. Kanskje jeg er så heldig at jeg kan få dele noen av tekstene deres med dere her på bloggen etterhvert? Vi får se, spennende uker i Larvik vet jeg i alle fall at det blir! 

1 kommentar:

  1. Hei Liz Bente! Det var gøy å få være med deg på skrivekurset du holdt for elevene mine i dag! Du fenget dem veldig! Jeg har lagt inn et innlegg på bloggen min om deg. Måtte jo det! Gleder meg til kafebesøk til uka!
    Ha fine høstdager så lenge, - og lykke til videre med skrivekursene dine for 6. klassene! Du er kjempeflink!!
    Klem fra meg

    SvarSlett