lørdag 27. oktober 2012

En fantastisk start!

Denne uka startet jeg turneen i Oslo med forfatterbesøk i 9. trinn.
Den første skolen jeg besøkte var Hovseter.
I løpet av 3 dager møtte jeg rundt 180 flotte unge mennesker!!
 Jeg følte meg velkommen i møte med hver eneste klasse. Elevene var positive og engasjerte! Skal vel nevne at lærerne også var veldig positive og tok godt i mot meg. Da jeg åpnet for spørsmål var det helt klart at elevene hadde tenkt og "tygget litt" på teksten de hadde lest før jeg kom. De hadde lest første kapittel fra boka " Ikke en gang til", ei bok som jeg ikke har snakket så mye om de siste årene. Jeg kjente at det var fint å få snakke litt rundt den boka og friske opp minnene fra tida jeg jobbet med den. Da jeg hørte meg selv si det jeg tidligere sa når boka var utgangspunkt for et forfatterbesøk, kunne jeg kjenne at det fortsatt føltes slik ; - Dette er den boka det har vært tøffest å jobbe med og den boka jeg er mest glad for at jeg har skrevet.
Mesteparten av tiden vi hadde sammen brukte jeg på å gi skrivetips og det ble godt mottatt. Jeg lekte litt  med eksempler på hvordan en kan starte en fortelling/ novelle, viste dem hvordan jeg skaper personer og tok dem også med meg på noen av mine sansesafarier som jeg har vært på i forbindelse med bøkene mine.

Og en tidlig høstmorgen hvor tåka ligger som et lett slør over våt asfalt på vei fra T-banen og opp til Hovseter skole åpner også for en sansesafari, gjør det ikke?

Så til alle dere på Hovseter skole, takk for en pangstart på Oslo- turneen!

Også en takk til dere som brukte tid til å skrive logg og gav meg tilbakemeldinger etter besøket. De skal jeg ta godt vare på. Og hvis jeg får dagen hvor jeg trenger et spark bak og noen oppmuntrende ord skal jeg ta dem frem og lese :-)

3 kommentarer: