søndag 12. februar 2012

Mitt første e-dikt!

Neste uke publiseres mitt første dikt, et e-dikt.

Jeg skal innrømme at jeg gleder meg til det :-) For jeg er alltid hoppende glad for at jeg har skrevet noe som jeg kan dele med andre. Og jeg kan røpe at det vil kommer flere fremover, flere dikt er skrevet og levert. Det er heller ikke tomt med ideer til nye, så... At dette er e-dikt for barn, kommer kanskje ikke som en overraskelse. Jeg har alltid hatt en enorm glede av å skrive for målgruppene barn og unge, og lander ofte der :-)
Å skrive dikt er ikke noe jeg har førsøkt meg på før, romaner, lettlesebøker, høytlesningsbøker og noveller, men ikke dikt. Eller... En hemmlighet skal jeg røpe for dere, i ei notatbok i hylla mi er det noen dikt som jeg skrev for en 10 -15 år tilbake. Men de har jeg aldri tenkt på å vise til noen, de har jeg skrevet til meg.
Og jeg vil tro at jeg nok ikke er den eneste som har en slik bok eller en skuff med noen bortgjemte ark med selvskrevne dikt, eller?

Det var da jeg sattet og ryddet i epostene på nyåret at jeg kom over en epost hvor forfattere ble oppfordret til å ta pennen fatt og skrive e- dikt for barn. Hele dette konseptet er utrolig spennende og fungerer veldig godt. En kan få tilsendt et dikt hver uke, og det er dikt for barn og dikt for voksne, - alt etter som hva en ønsker seg. Dette er genialt og faktisk gratis! Så neste uke, stikk inn og les diktet mitt og sjekk ut siden. Kanskje det er noe for deg? http://e-diktet.no/

Og ellers, - ellers har jeg i løpet av få dager kastet mer enn én ball opp i lufta, noe som krever at jeg må stå på for å fange dem igjen, og... En skrekkblandet fryd er vel det jeg kjenner mest på akkurat nå. Hvordan dette går? Og hvilke baller jeg klarer å fange før de faller til bakken skal jeg fortelle mer om rundt neste sving. Sola skinner og jeg skal ta en pause fra skrivingen og komme ut meg ut. Ut på ski! Her skal det stakes, for det var dette med styrketrening av armene da :-)

3 kommentarer:

 1. Kjære deg, Liz Bente! Dette hørtes veldig spennende ut! Det må jeg sjekke opp, og jeg vil gjerne følge med på diktene dine.
  Det er sant som du sier - du er ikke alene om ha en egen diktbok. Jeg har flere - som ingen andre noen sinne har lest. De er skrevet for lang tid tilbake - og vitner om forskjellige tanker og hendelser i mitt liv. Bare for meg...

  Og så må jeg takke deg for de gode ordene du la igjen hos meg.... Jeg tar dem godt til meg!!

  Å få et nei, er ikke bare, bare... Men sånn er det å skrive. Jeg tar det med fatning, og skriver videre. Og det var så herlig det du skrev om at det finnes historier der ute som venter på å bli skrevet av nettopp meg. Og deg!!!
  Håper livet smiler på alle fronter!
  Varm klem til deg fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk til deg Liv Hege.
   Kanskje du også har noen dikt du ikke har skrevet, dikt som kan leses av andre? Hmmm... Kanskje et e-dikt? Tenk på det, vil hatt stor glede av å lese et på e- diktet en dag, så... Ha en fin søndagskveld.

   Slett
 2. Jeg skal tenke på det, Liz Bente! Jeg syntes det hørtes spennende ut! Jeg skal uansett følge med dine dikt! Ha en flott mandag! (og tusen takk for nok en herlig kommentar hos meg)

  SvarSlett